Natuurlijke levensstijl

Je ziet het steeds meer, we willen terug naar een natuurlijkere levensstijl. En ook ik voel die drang. Die drang om ons te herinneren hoe onze voorouders de dingen deden, de waarden die zij aanhingen en de wijsheid die zij hadden. En wat is er mooier dan die oude wijsheden te combineren met alle moderne wijsheden.
Want wat een rijkdom hebben wij in deze moderne tijd, welke mooie uitvindingen en ontdekkingen zijn er die ons leven prettiger en gemakkelijker maken. Maar als deze moderne inzichten zijn losgekoppeld van onze basis zijn ze leeg en hol.
Hetzelfde geldt voor alle inzichten en kennis die we van onze voorouders mogen gebruiken. Zonder nieuwe ontwikkelingen leiden ze tot stilstand.
Wij mogen de oude en de nieuwe inzichten samenvoegen en daarmee ons eigen pad zoeken, onze eigen wijsheden.

Voor mij betekend dit dat ik aandacht besteed aan mijn voeding. Dat ik wil leven in het ritme van de natuur. Een leven wil leiden vol magie en schoonheid. Maar ook dat ik mijn lichaam wil ondersteunen met reiki energie. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor de etherische oliën. Niet alleen ondersteunen de oliën mij op fysiek gebied, maar ook op emotioneel en spiritueel niveau ondervind ik veel baat bij de oliën.
Een waardevol leven met hoogte- en dieptepunten, vallen en opstaan. Kortom een leven als mens.

Voeding:
We weten allemaal dat een goede voeding belangrijk is voor onze gezondheid. Maar helaas is het niet altijd zo gemakkelijk om te weten wat goede voeding is. Is vet ongezond of nu juist toch weer niet. En de koolhydraten moeten we die nu laten staan? En hoe zit het met calorieën, moeten we die weer gaan tellen of mogen we dat loslaten. Door de wirwar van alle meningen is het moeilijk om antwoorden te vinden.

Ook ik kan jou niet meer bieden dan nog een mening.
Voeding, de naam zegt het al, moet voeden en niet alleen maar vullen.
Ook hierin wil ik graag terug naar de basis. Daarom probeer ik zo veel mogelijk de voorverpakte, bewerkte voedingsmiddelen die vol zitten met chemische kleur-, geur- en smaakstoffen links te laten liggen en mijn winkelmandje te vullen met onbewerkte groenten en fruit, noten en zaden.

Maar nog veel belangrijker is het dat je gaat voelen wat goed is voor jouw lichaam. Want iedereen kan je vertellen dat tomaten zo gezond zijn, maar als jouw lichaam tomaten niet fijn vind dan kun je ze beter laten staan. Dus ga voelen wat goede voeding voor jou is. En luister daarbij naar je lichaam, die weet precies wat goed voor je is.

Natuurlijk kom je voor verleidingen te staan. Zeker de suikerrijke lekkernijen zijn moeilijk om uit je eetpatroon te schrappen. En dat is helemaal niet erg, je hoeft niet 24/7 alleen maar gezond te eten. Waar het vooral om gaat is je intentie en niet om perfectie. Geniet gewoon van de reis naar een gezonder eetpatroon.

Hekserij:
In 2013 kwam de hekserij op mijn pad. Wauw, wat een intens gevoel van thuiskomen.
Als heks leid je een magisch leven met respect voor moeder aarde. Je gaat mee in het ritme van de natuur en het ritme van de maan.

Van huis uit ben ik protestants opgevoed. Heel bewust heb ik belijdenis gedaan en nog steeds voel ik mij thuis in de christelijke kerk. De hekserij heeft dit gevoel versterkt en er een dimensie aan toegevoegd.

Dankzij de hekserij is voor mij het scheppingsverhaal nog meer gaan leven.
Op de zesde dag schiep God de mens. Hij boetseerde de mens uit de klei, het stof van de aarde, waarna hij de mens met zijn eigen adem tot leven wekt.
Mijn lijntje met God is altijd stevig geweest. Maar dankzij de hekserij voel ik nu ook duidelijk mijn lijntje met moeder aarde. Mijn menszijn is daardoor compleet geworden. Mijn lichaam is gemaakt van het stof van moeder aarde en mijn ziel is gevormd door de adem van God. Hoe bijzonder is dit leven!

Blijf op de hoogte!

en schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Ik hou je op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Share This