Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik iemand van uitersten ben. Ik hou van links en rechts, hoog en laag en zwart en wit. Een gulden middenweg is nooit mijn pad geweest. En hoe kan dat ook? Ik ben geroepen als bruggenbouwer.

Bruggenbouwer of middelaar? Voor veel mensen is dit hetzelfde, mensen van verschillende meningen samen brengen. Maar voor mij zijn dit twee heel verschillende begrippen. Ik zie een middelaar als iemand die uitersten laat samenkomen in het midden. Zwart een beetje mengen met wit. Wit een beetje mengen met zwart. Zodat beide kleuren in het grijze midden samen komen. Een bruggenbouwer daarentegen laat de uitersten uitersten zijn en bouwt een brug tussen hen. Zodat zwart zwart blijft en wit wit, maar dat ze beiden zien hoe mooi en waardevol de ander is. En er ruimte ontstaat voor wederzijds respect.

Bruggenbouwer of middelaar? Een bruggenbouwer maakt bruggenhoofden en heeft aansluiting met beide kanten. Maakt een weg tussen beide oevers zodat beide kanten nader tot elkaar kunnen komen. Een middelaar drijft met zijn bootje midden op de rivier. Een middelaar is sterk, houdt zich staande in de stroming en mengt beide kanten tot een mooie nieuwe kleur.

De wereld heeft zwart en wit nodig, maar ook grijs. De wereld heeft bruggenbouwers nodig en middelaars. Wie ben jij? Ben jij zwart, wit of grijs, ben jij bruggenbouwer of middelaar?

Blijf op de hoogte!

en schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Ik hou je op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Share This