Etherische olie

Wat zijn etherische oliën:

Waarom dōTERRA:

Co-Impact Sourcing:

Etherische oliën zijn vluchtige aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit zaadjes, schors, bladeren, stelen, wortels, bloemen en vruchten van planten. Het zijn deze oliën die iedere plant zijn unieke geur geeft. Maar meer nog zijn dit de bestanddelen die de plant helpen te groeien en hem beschermen tegen ziektes en ongedierte.

Wat fijn dat wij al deze cadeautjes van moeder aarde mogen gebruiken om een gezond en vitaal leven te leiden.

Hoe worden etherische oliën gewonnen?

  • Stoomdestillatie
    Het plantmateriaal wordt in het extractievat geplaatst en vervolgens wordt er stoom vrijgelaten aan de onderkant van het vat. Etherische oliën zijn vluchtig en worden zo met de stoom mee omhoog genomen en naar een ander vat geleid om af te koelen. Etherische olie en water mengen niet. Na het afkoelen stijgen de etherische oliën naar de bovenkant van het vat. Het is daarna gemakkelijk om de oliën van het water te scheiden.
  • Koude persing
    Deze methode wordt vooral toegepast voor het verkrijgen van etherische olie uit citrusvruchten. Zoals de naam het al doet vermoeden wordt er mechanische druk gebruikt om de oliën uit de schil te persen.

Hoe kun je etherische olie gebruiken:

  • Aromatisch: Etherische olie is zeer geschikt om te inhaleren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Gemakkelijk is het om direct aan het flesje te ruiken. Maar je kunt ook heel goed een druppeltje op je hand doen en een kommetje maken van je handen. En wat denk je van een diffuser. Dit is een hele fijne manier om je kamer een heerlijke geur te geven.
  • Topisch: De etherische olie leent zich uitstekend voor het (verdund) aanbrengen op het lichaam. Je kunt de olie direct op het probleemgebied aanbrengen of onder de voeten. Of geniet van een heerlijke massage met de oliën.
  • Inwendig: een groot deel van de dōTERRA oliën kunnen ook inwendig gebruikt worden. Een druppeltje onder de tong, in een capsule of in een glas water, het kan allemaal. Probeer ook eens te koken met etherische olie. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Check altijd wel eerst of de olie geschikt is voor inwendig gebruik.

Wil je meer weten over de etherische oliën van dōTERRA, neem dan gerust contact met me op of kom naar een van de gezellige workshops.

Blijf op de hoogte!

en schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Ik hou je op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Share This